Марки
Цена
 лв.
 лв.

МОТОРНИ МАСЛА

В двигателя има много движещи се метални части, които се търкат една в друга при неговата работа, причинявайки триене и топлина. Основната функция на моторното масло е да ги смазва. Без подходящо смазване тези части могат бързо да се износят и да се стигне до повреда в двигателя.

 

Защо е важно да изберем качествено моторно масло за автомобила си?

 

Използването на качествено моторно масло е от решаващо значение за осигуряване на дълготрайност на двигателя и за поддържане на неговата оптимална работа.

 

Моторното масло помага за намаляване на триенето и топлината, като създава тънък слой между движещите се части. Този слой предотвратява контакта метал с метал при тяхното непрекъснато движение, намалявайки износването и удължавайки живота на двигателя.

 

Освен за смазване, моторното масло помага и за почистването на двигателя от замърсители, които се натрупват с течение на времето и причиняват повреда. Докато маслото циркулира през двигателя, то събира мръсотия, отломки и други замърсители. Различни добавки в автомобилното масло помагат за разграждането и отстраняването на тези замърсители, като така двигателят се поддържа чист и в оптимално работно състояние.

 

Друга важна функция на моторното масло е охлаждането и предотвратяване на прегряване на мотора, което може да причини сериозни повреди.

 

От съществено значение е да използвате качествено моторно масло в двигателя на вашия автомобил. Нискокачественото масло може да не осигури адекватно смазване или почистване и може да не е в състояние да се справи с високите температури и налягания на двигателя. Използването на грешен тип масло също може да причини повреда. Важно е да проверите ръководството автомобила или да се консултирате с квалифициран механик, за да определите правилния тип масло за вашия двигател, както и неговата регулярна смяна след достигане на определени километри или на указания времеви период от производителя.

 

Изберете автомобилно масло от Ауто Краси

 

Инвестирането в качествено моторно масло за автомобила е жизненоважно за работата и функционалността на двигателя.

 

В Ауто Краси ще откриете моторни масла от различни доказани производители, като Bardahl. При нас ще откриете масла XTEC, XTC и ХTS от Bardahl. Двигателни масла XTEC са подходящи за бензинови и дизелови двигатели. 100% синтетични, маслата съдържат най-новите поколения адитиви, и имат антикорозионни и противоизносни свойства. XTC маслата са синтетични масла, подходящи за двигатели, работещи при натоварени работни условия във всеки сезон. Особено подходящи са за студени климатични условия и ниски температури. XTC могат да се използват при дизелови, бензинови и LPG двигатели.

 

Разгледайте маслата за кола в онлайн магазин Auto Krasi или посетете нашия магазин в град Плевен и изберете подходящото за вас!

Филтри
Дата (ново към старо)
Двигателно масло XTEC 5W40 1л BARDAHL

100% синтетично двигателно масло, съдържащо най-новите поколения адитиви, специално разработено за

Двигателно масло XTEC 5W40 5л BARDAHL

100% синтетично двигателно масло, съдържащо най-новите поколения адитиви, специално разработено за

Двигателно масло XTC 10W40 1л BARDAHL

Синтетично масло за двигатели работещи при натоварени работни условия. Подходящо за всеки сезон, вк

Двигателно масло XTC 10W40 5л BARDAHL

Синтетично масло за двигатели работещи при натоварени работни условия. Подходящо за всеки сезон, вк

Двигателно масло XTEC 5W30 C3 1л BARDAHL

100% синтетично двигателно масло разработено с най-ново поколение адитиви, специално предназначено

Двигателно масло XTEC 5W30 C3 5л BARDAHL

100% синтетично двигателно масло разработено с най-ново поколение адитиви, специално предназначено

Двигателно масло XTS 10W60 1л BARDAHL

Напълно синтетично, високопроизводително двигателно масло на база PAO (polyalphaolephins) техноло

Двигателно масло XTS 10W60 5л BARDAHL

Напълно синтетично, високопроизводително двигателно масло на база PAO (polyalphaolephins) технологи