ДОБАВКИ ЗА ДИЗЕЛ

Добавки за дизел

 

Добавките за дизел представляват химични съединения, които се добавят към дизеловото гориво, за да се подобри неговата производителност и цялостното му качество. Тези добавки могат да се използват за справяне с различни проблеми, които могат да възникнат при дизеловото гориво, като висок разход на гориво и намалена мощност.

 

Един от най-често срещаните видове горивни добавки за дизелово гориво са подобрителите на цетановото число. Цетанът е мярка за качеството на запалване на дизеловото гориво като по-високите цетанови числа обикновено водят до по-добра производителност. Подобрителите на цетановото число работят чрез увеличаване на цетановото число на горивото, което може да доведе до икономия на гориво, намалени вредни емисии и по-добра цялостна работа на двигателя.

 

Дизелът е много чувствителен към ниски температури като при около 0 градуса се получава сгъстяване (желиране) и в резултат слепване на този тип гориво в резервоара и горивния тръбопровод при студено време. Затова сред най-добрите добавки за дизел може да се включат и тези против сгъстяване на горивото. Те предотвратяват сгъстяването и поддържат безпроблемното преминаване на горивото през филтъра към горивния тръбопровод до дюзите.

 

Когато дизеловото гориво е изложено на много ниски температури, то може да започне да образува восъчни кристали, които могат бързо да се натрупат и да блокират горивните тръбопроводи и филтри. Това може да доведе до спиране на двигателя или дори до пълна повреда. Добавките против замръзване на дизела действат, като предотвратяват образуването на тези кристали и гарантират, че горивото остава течно и може да преминава през горивния тръбопровод и да достигне до дюзите.

 

Дизеловото гориво съдържа много малко естествени смазващи вещества, което може да доведе до повишено износване на компоненти на двигателя като горивни инжектори и помпи. Добавките за дизел, които подобряват смазването, работят чрез добавяне на слой смазка към горивото, което може да помогне за намаляване на триенето и удължаване на живота на тези компоненти.

 

Какви добавки за дизел ще откриете в онлайн магазин Ауто Краси?

 

В магазин „Ауто Краси“ ще намерите богата гама добавки за дизел, включително такива за повишаване на цетановото число, за цялостно почистване на горивната система и за стоп пушек.

 

Както октаноповишаващите добавки за бензин са важни за подобряване на работата на бензиновите автомобили, така добавките за повишаване на цетановото число имат значение за дизеловите. По-високото цетаново число спомага по-бързо и безпроблемно запалване и по-добро изгаряне на горивото.

 

Добавката за дизел Бардал за повишаване на цетановото число с 5 пункта е подходяща за съвременни двигатели и за такива от по-старото поколение. Добавката подобрява старта и мощността; намалява шума на мотора и предотвратява неговото износването.

 

Добавката за дизел Бардал 11в1 помага за цялостно почистване на горивната система на последно поколение дизелови инжекторни системи. Този продукт за професионална употреба почиства ефикасно, възстановява мощността, намалява вредните емисии и консумацията на гориво. Съвместим е с всички дизелови двигатели.

 

Изберете добавка за дизел от онлайн магазин Ауто Краси

 

Разгледайте всички добавки за дизел в магазин „Ауто Краси“ и изберете подходящата за вас според вашия автомобил.
Можете да поръчате лесно онлайн или да посетите нашия магазин в град Плевен и да изберете най-подходящите за вас добавки за дизел!

марки
Подреди по